Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały sos, który spowoduje że twoje podniebienie oszaleje na jego punkcie. Wspaniały do ziemniaków i pieczywa.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Przygotowujemy marynatę do mięsa. Do naczynia wkładamy cukier trzcinowy, sos sojowy, oliwę, 2-3 łyżek wody, sól i pieprz. Wkładamy pokrojone mięso , mieszamy i odstawiamy na ok. 30 min. do lodówki.
W czasie kiedy mięso się marynuje namaczamy suszone grzyby oraz grzyby świeże. Wodę z namaczania 3-krotnie odlewamy. Po namoczeniu grzyby kroimy na paski bądź jak są małe można zostawić w całości.
Kroimy warzywa cebulę w piórka, czosnek w talarki, imbir w kosteczkę oraz marchew w talarki. Kiedy wszystko już przygotowane wyjmujemy mięso i obsmażamy w sosie z marynaty. Obsmażone mięso przekładamy do garnka a następnie podsmażamy grzyby dodając soli i pieprzu do smaku. Przesmażone grzyby dodajemy do mięsa. To samo robimy z warzywami po przesmażeniu dodajemy do innych składników.
Kiedy wszystkie składniki znajdują się w garnku zalewamy wodą i gotujemy od zagotowania ok. 45 min na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gwiazdki anyżu. Całość w trakcie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec w zależności jak kto lubi można zagęścić mąką lub pozostawić w formie lekko płynnej.