Słodko-pikantny udziec indyczy

Słodko-pikantny udziec indyczy
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: KasiaAsia
Bardzo ciekawy smak mięsa, najpierw słodki, później pikantny.

Składniki

Przygotowanie

  1. Udziec płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy wodą. Zagotowujemy. Następnie przyprawiamy kucharkiem, musztardą i miodem. Gotujemy do miękkości.

  2. Polecam także zrobić taką marynatę: ok. 5 łyżek oliwy z oliwek, ta sama ilość musztardy, miodu i kucharka. Wymieszać. Posmarować surowe mięso. W przykrytej misce trzymać w lodówce ok. 12 godzin. Następnego dnia zalać wodą, wykorzystać do tego całą marynatę która zostanie w misce. Mięso bardziej przejdzie smakiem.

Komentarze do przepisu (2)

Vanada 21 lutego 2013
Do ulubionych i do wypróbowania:) Pozdrawiam
KasiaAsia 21 lutego 2013
polecam i życzę smacznego:)
Składniki
Składniki