Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodko-ostre pałeczki z kurczaka"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 455
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13309
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 103
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 455
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13309
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 103
Składniki
Dokładnie umyj każdą pałkę kurczaka, po czym pozostaw je na kilka minut na sitku, żeby mogły dobrze ociec.
Wymieszaj syrop klonowy z musztardą francuską, solą i pieprzem. Tak przygotowaną glazurą natrzyj mięso i odstaw je do lodówki na 4 godziny.
Dobrze rozgrzej grill ogrodowy lub elektryczny, następnie ułóż na ruszcie pałki namoczone w słodko-ostrej glazurze.
Grilluj kurczaka przez około 35 minut. Pamiętaj, by co kilka minut obracać pałki i smarować je pozostałym sosem. Dzięki temu mięso nie wyschnie i jeszcze lepiej przejdzie aromatem glazury. Danie serwuj z gałązkami świeżego rozmarynu.
Apetyczną dekoracją potrawy będą grillowane warzywa. W tej roli dobrze sprawdzą się ćwiartki pomidorów i plastry cukinii.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium