Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodko-kwaśne patisony"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 236
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 236
Składniki
Patisony umyj. Marchewki obierz, opłucz i pokrój w cienkie plasterki. Cebulę obierz, opłucz, podziel na niewielkie cząstki.
Do wyparzonych słoików wkładaj po kilka plasterków marchewki, kilka ziaren pieprzu, gorczycy oraz ziela angielskiego, po listku lau rowym, ząbku czosnku i cząstce cebuli.
Na koniec ułóż patisony. Ocet zagotuj z 3 łyżkami wody, 3 łyżkami soli i 5 łyżkami cukru. Marynatą zalej patisony, zakręć słoiki. Pasteryzuj 15 minut. Studź do góry dnem.
czas ok. 35 min; porcja – 140 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety