Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śliwkowe superpowidła"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 290
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5003
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 290
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5003
Składniki
<strong>Przepis przy słała Paulina Jakubczak z Zawiercia</strong>
Śliwki umyj, osusz, wyjmij pestki. Włóż do rondla z grubym dnem, wsyp cukier, wlej ok. 1/3 szklanki wody. Smaż około godziny, mie szając od czasu do czasu (podlewaj małą ilością wody, jeśli masa zacznie przywierać).
Czynność powtarzaj przez kolejne 3-4 dni. Ciepłe powidła przełóż do słoików, dobrze zakręć. Pasteryzuj 15 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie