Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śliwki w boczku"
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 135
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9794
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 135
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9794
Składniki
Śliwki suszone (mogą być także wędzone) namocz przez godzinę w letniej wodzie, by się rozwinęły.
Na każdym plastrze wędzonego boczku połóż po jednej śliwce i małym kawałku sera pleśniowego. Zwiń w rulony i umieść na blaszce.
Piecz potrawę 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Czas: 30 min. 1 porcja = 130 kcal.Źródło: Kurier TV