Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ślimaczki z sosami"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 81
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 815
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 81
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 815
Składniki
Sosy: każdego sosu wymieszaj (jeśli trzeba, posiekaj je). Sosy wstaw na 30 min do lodówki. Ciasto francuskie rozwiń. Ułóż plasterki polędwicy, posyp startym serem, polej keczupem. Ciasto zwiń, delikatnie ugnieć (roladę możesz włożyć na 10-15 min do zamrażalnika).
Pokrój na plastry szerokości ok. 2 cm. Ślimaczki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w odstępach 3-4 cm, bo ciasto w trakcie pieczenia urośnie.
Piecz 10-15 minut w 200°C. Ślimaczki muszą być od góry i od dołu chrupiące. Podawaj z sosami.
<strong>Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,80 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie