Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ślimaczki z salami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Ser żółty zetrzyj na tarce. Szczypiorek oraz cebulę dymkę – posiekaj. Pomidor obierz, pokrój w kostkę.
Placki tortillli grubo posmaruj serkiem twarogowym, posyp startym żółtym serem. Połóż kilka plasterków salami, trochę pomidora, posyp szczypiorkiem. Zwiń w rulon. Pokrój na kawałki. Posyp resztą szczypiorku oraz dymką.
Tortille możesz łatwo przygotować sama w domu: w misce wymieszaj 2 szklanki mąki pszennej z połową łyżeczki soli. Wlej 2/3 szklanki gorącej wody wymieszanej z 3 łyżkami stopionego smalcu. Zagnieć ciasto, odstaw na godzinę. Podziel na 16 części, rozwałkuj. Smaż na suchej patelni, aż ciasto pokryje się brązowymi plamkami.
Porcje 8, 10 min, cena 1,80 zł, kalorie 202 kcal.
<strong>Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa</strong>Źródło: Bella Relaks