Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ślimaczki pieczarkowe"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Pieczarki i cebulę umyć, pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, wszystko podsmażyć na maśle, podlać wodą, dusić pod przykryciem do miękkości, wystudzić, wymieszać z posiekaną natką pietruszki.
Ciasto rozmrozić, rozwinąć, obsypać serem, posmarować farszem pieczarkowym, zwinąć jak roladę. Końce zwilżyć zimną wodą, aby dokładnie się skleiły. Roladę pokroić w plastry o grubości ok. 2 cm. Krążki rozłożyć luźno na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 210oC na ok. 15 min. Smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.
ok. 45 minut.Źródło: Twoje Imperium