Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledzik pod pierzynką"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 60
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 131
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 743
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 655
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 60
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 131
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 743
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 655
Składniki
Śledzie pokrój w kostkę. Buraczki zetrzyj na tarce i odciśnij sok (zachowaj go). Jabłka obierz, zetrzyj na tarce, skrop sokiem z cytryny, przypraw.
Śmietankę ubij na pół- sztywno ze szczyptą soli. Wymieszaj z majonezem i sokiem z buraczków. Formę wyłóż folią. Posmaruj tłuszczem, posyp szczypiorkiem. Posmaruj sosem, posyp jabłkami, ponownie posmaruj majonezem. Układaj warstwami pokrojone śledzie i buraczki. Sałatkę wstaw do lodówki, a następnie wyjmij z formy i zdejmij folię.
Czas przygotowania: 30 minut 310 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień