Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledzik na biało"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie lub mleku przynajmniej przez trzy godziny. Odsączyć i pokroić w paski szerokości ok. półtora cm. Wrzucić do miski. Dodać śmietanę lub jogurt, majonez oraz pokrojony czosnek i cebulę.
Przyprawić pieprzem i dodać posiekaną natkę pietruszki. Wstawić do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
Po wyjęciu z lodówki wszystko jeszcze raz wymieszać i ewentualnie dosolić do smaku.Źródło: Świat Seriali