Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledzie z cebulką, szczypiorkiem i sałatą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w cienkie plastry. Śledzie umyj, mocz w wodzie, później w mleku przez 30 minut. Pokrój w cząstki. Delikatnie wkładaj do słoika kawałki śledzia naprzemiennie z plastrami cebuli, zostawiając kilka plasterków do dekoracji. Całość zalej olejem, tak aby przykrył wszystkie .
Zakręć słoik, odstaw do lodówki na minimum godzinę. Na półmisku układaj liście sałaty, rozłóż cząstki śledzia, całość udekoruj cytryną, szczypiorkiem i surową cebulą.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień