Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śledzie w ziołowym oleju"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Śledzie umyć, namoczyć, wyfiletować i obrać ze skóry, pokroić na porcje.
Cebule pokroić w drobną kostkę, dodać siekane zioła, suchą mieszankę, pokruszone listki laurowe, musztardę, płaską łyżeczkę ostrej papryki i szklankę oleju, dokładnie wymieszać. Marynatą zalać śledzie.
Śledzie podawać z plastrami cytryny. Najlepiej smakują na drugi dzień.Źródło: Twoje Imperium