Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledzie w sosie curry, z suszonymi wiśniami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20979
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2116
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20979
Składniki
Śledzie umyj i wymocz w wodzie z lodem przez 12 godzin (w międzyczasie zmień trzy razy wodę). Odsącz na sicie i dokładnie wytrzyj papierowym ręcznikiem. Pokrój je na dwucentymetrowe kawałki.
Na marynatę wymieszaj jogurt z curry i miodem, następnie dodaj sól do smaku i posiekany szczypiorek.
Wiśnie namocz we wrzątku. Po 30 minutach odsącz i dodaj do marynaty.
Zalej pokrojone śledzie marynatą i dokładnie wymieszaj. Przełóż wszystko do słoika i wstaw do lodówki na dwa dni.Źródło: Olivia