Śledzie po królewsku

Śledzie po królewsku
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Dobre Przepis z ksiażki "Kuchnia polska",troszke zmieniony.

Składniki

  • śledzie solone matjasy, 1 opakowanie
  • groszek zielony, puszka
  • jajka, 4
  • szypior, mały pęczek
  • cebula, 1
  • majonez, 2 łyzki
  • śmietana ( gęsta), 2 łyzki
  • sół,pieprz, do smaku

Przygotowanie

  1. ugotowac jajka na twardo,drobno posiekać,dodac odsączony groszek, i posiekany szczypiorek

  2. majonez i smietanę wymieszać,dodać sół i piprz,dwie łyzki sosu odłożyc ,a reszte wymieszac z groszkiem i jajkami

  3. śledzie pokroic w dzwonka i delikatnie wymieszac z pozostałym sosem

  4. Na półmisku wyłożonym liśćmi słaty ułozyć sałatkę a na nia śledzie ,posypać piórkami cebuli .Podawać z pieczywem.

Komentarze do przepisu (1)

monik77 21 kwietnia 2010
uwielbiam ŚLEDZIE A TE WYGLĄDAJĄ APETYCZNIE ..jAK PANI MA JESZCZE JAKIŚ PRZEPIS ZE ŚLEDZIAMI TO CHĘTNI DODAM... Czytaj całość »
uwielbiam ŚLEDZIE A TE WYGLĄDAJĄ APETYCZNIE ..jAK PANI MA JESZCZE JAKIŚ PRZEPIS ZE ŚLEDZIAMI TO CHĘTNI DODAM DO ULUBIONYCH..pOZDRAWIAM
Składniki
  • śledzie solone matjasy, 1 opakowanie
  • groszek zielony, puszka
  • jajka, 4
  • szypior, mały pęczek
  • cebula, 1
  • majonez, 2 łyzki
  • śmietana ( gęsta), 2 łyzki
  • sół,pieprz, do smaku
Składniki