Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śledzie a’la tatar"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 111
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6621
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 178
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1254
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5897
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 111
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6621
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 178
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1254
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5897
Składniki
Śledzie osącz z zalewy octowej, osusz, pokrój w grubszą kostkę, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj. Cebule, osączone z zalewy buraczki i pieczarki również pokrój w grubszą kostkę.
Małą miskę wysmaruj oliwą, na spodzie ułóż buraczki, połowę pokrojonej cebuli i śledzie. Dopraw solą, pieprzem i cienko posmaruj majonezem. Nałóż warstwę pieczarek, później resztę cebuli i znów cienko posmaruj majonezem.
Miskę przykryj talerzykiem, odwróć i delikatnie zdejmij miskę. Udekoruj kleksem majonezu, pieczarkami i natką. Przed podaniem schłodź w lodówce.Źródło: Tele Tydzień