Śledź w panierce.

Śledź w panierce.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: agnes72
Dziś na obiad u mnie rybka króluje może zwykła lecz nie zwykła bo to śledź lecz też można go zjeść.

Składniki

  • 5 płatów śledzi małosolnych,
  • 3 jajka,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie

  1. Śledzie dokładnie wymoczyć co najmniej w trzech wodach.

  2. Jajka roztrzepać widelcem bez soli i pieprzu.

  3. Na patelni rozgrzać olej i dodać wymoczone płaty śledziowe zanurzone w jajku, bułce tartej i znowu w jajku.

  4. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.

  5. Obiad podałam z ziemniakami oraz moimi grzybami w occie.

Składniki
  • 5 płatów śledzi małosolnych,
  • 3 jajka,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia.
Składniki