Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź w occie"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14640
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 517
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14640
Składniki
Dokładnie płuczę filety, zalewam je wodą, moczę. W woreczku mieszam mąkę, pieprz, sól. Osuszam śledzie papierowym ręcznikiem, wkładam do torebki, dobrze obtaczam panierką.
Smażę śledzie na maśle na dużym ogniu, ok. 2 min z każdej strony, przekładam na talerz. W garnuszku zagotowuję cukier i ocet, dodaję wodę, goździki, anyż.
Ostudzone śledzie zalewam chłodną marynatą, układam na filetach krążki cebuli, wstawiam do lodówki na noc. Osączone z marynaty kładę na pajdzie razowego chleba.Źródło: Kobieta i życie