Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź pod pierzynką"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7372
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 166
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 358
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7372
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 166
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 358
Składniki
Śledzie namocz w wodzie. Następnego dnia odsącz i pokrój w kostkę. Ułóż je na dnie okrągłych naczynek. Na nich umieść posiekany szczypiorek z cebulką oraz pocięte w kosteczkę obrane jabłka. Posmaruj tę warstwę majonezem.
Na niej połóż startą na tarce o grubych oczkach ugotowaną marchew. Posyp ją ugotowanym na twardo i poszatkowanym jajkiem i ponownie posmaruj majonezem.
Ostatnią warstwą będzie starty upieczony burak. Wierzch udekoruj kawałkami śledzia i natką.
Czas: 60 min. 1 porcja = 370 kcalŹródło: Kurier TV