Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledź po cygańsku"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 26
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 72
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 26
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 72
Składniki
Śledzie moczyć w mleku ok. dwie godziny. W tym czasie pokroić w kostkę cebulę, czosnek, korniszony i marynowane grzybki. Olej z pestek winogron połączyć z musztardą, odrobiną soli, łyżeczką cukru i przecierem pomidorowym. Dokładnie wymieszać, schłodzić.
Wymoczone śledzie osuszyć, wyłożyć na półmisek, pokryć pokrojonymi grzybkami i warzywami, całość należy polać sosem. Udekorować natką pietruszki.
łuŹródło: Świat Seriali