Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź na galaretce"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Wypłucz śledzie w wodzie lub mleku. Najpierw zagotuj zalewy bez octu. Potem dodaj ocet, wystudź płyn i zalej śledzie na 24 godziny.
Dodaj do oleju lnianego gorczycę i posiekany szczypiorek. Wyjmij śledzie z zalewy i pokrój. Zalej olejem i wymieszaj.
Wymieszaj sok z jabłek i 150 ml soku z buraków z żelatyną. Wylej płyn na blachę, aby galaretka stężała.
Obierz cebulki, ugotuj w wodzie z nasionami kopru włoskiego. Gdy zmiękną, wlej łyżkę octu jabłkowego i resztę soku z buraków. Podawaj śledzie na prostokątach galaretki, z piklowanymi cebulkami.
<strong>Przepis: Agnieszka Buch</strong>Źródło: Olivia