Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledż po Kaszubsku, śledź po japońsku, śledż po żydowsku itp, itd... A jednak śledż pod wieloma postaciami to można by rzec narodowe polskie danie z domieszką egoztyki :) Jednym z nich ulubionym jest śledź Mata Harii (Od imienia słynnej tancerki egzotycznej / kobiety szpiega Mata Hari), z dodatkiem , imbiru, chilli , marchewek, ogórka i sumaka
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5506
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 374
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 77
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5506
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 374
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 77
Składniki
Płaty śledziowe opłukujemy i skrapiamy octem i przekładamy cebulką młodą i wkładamy na 30 minut do lodówki ... Po tym czasie dodajemy świeżo krojony , obrany ze skórki ogórek , niec świeżo startego imbiru, szczyptę chilli, oleju roślinnego i szczyptę sumaka :) - mieszamy i wstawiamy na 15 minut do lodówki. W między czasie trzemy na wiórki lub paski odrobinę marchewki którą dodajemy do dania na sam koniec . Podajemy na zimno z dodatkiem chleba lub samo :)