Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne skwarki z cebulą.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 126
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 126
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 28
Składniki
1. Boczek pokroić w plastry ok. 5mm i posypać z obu stron solą i pieprzem. 2. Następnie podsmażyć dokładnie boczek na patelni z obu stron na złoty kolor. 3. Podsmażone skwarki przełożyć do głębszej patelni wraz w dwiema łyżkami roztopionego tłuszczu, dodać pokrojoną w plastry cebulę posypaną solą i pieprzem, dodać miód i smażyć dosyć często mieszając, 4. Patelnię przykryć pokrywką i dusić na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając(przez około 30min) aż boczek będzie miękki, tak by nie przypalić cebuli.