Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może skusicie się na obiad zrobiony w innej formie a mianowicie skrzydła, ćwiartki lub uda ? W takie upały jak teraz przechodzą nie chce się jeść a już nie mówiąc o gotowaniu, ale ja sobie nie wyobrażam nie zjeść gotowanego po prostu uwielbiam gotować i już chyba mi to weszło w krew że codziennie muszę mieć co innego ugotowanego.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 326
Polecam.
Odsłon: 780
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36356
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 445
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 326
Polecam.
Odsłon: 780
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36356
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 445
Składniki
Do garnka wlać litr wody, włożyć skrzydła indycze dodać suszoną włoszczyznę, ziela angielskie, liście laurowe oraz przyprawę dowolną z solą. Skrzydła gotować do całkowitej miękkości mięsa, ( można sprawdzić nożem lub widelcem czy są już całkowicie miękkie ). Skrzydła wyłożyć na durszlak do ostygnięcia. ( Ja wywaru nie wylewam jutro ugotuję na nim pyszną zupkę ).
Jak już skrzydła ostygły, jajka roztrzepać w miseczce widelcem dodając do nich pół łyżeczki przyprawy z solą lub soli. W roztrzepanych jajkach zanurzyć skrzydło następnie w bułce tartej i znowu w roztrzepanym jajku.
Na patelnię wlać niewielką ilość oleju, ułożyć przygotowane w panierce skrzydła i smażyć na średnim ogniu z bu stron na złoty kolor. Skrzydła w panierce nie wchłaniają w siebie dużo tłuszczu, a dzięki obgotowaniu i usmażeniu w panierce w środku są wilgotne a z wierzchu chrupiące.
Tak przygotowane skrzydełka podałam z ziemniakami młodymi okraszonymi tłuszczem ze skrzydełek oraz surówka z cebuli oraz pomidora czerwonego i żółtego w śmietanie. Jeśli ktoś nie lubi skrzydełek równie dobrze i w ten sam sposób można przyrządzić ćwiartki czy udka kto jak woli.