Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam,wyszły miękkie i bardzo smaczne:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Umyte skrzydełka obgotować okoł 1/2 godz.Wystudzić obtoczyć w mące i obsmażyć z dwóch stron,wyłożyć na talerz. Na patelnię dać pokrojoną cebulkę,posiekany czosnek,sok z cytryny,ocet winny,miód i chwilę podsmażyć .Dodać śliwki,przyprawy,włożyć skrzydełka z boku dać kawałki gruszki ,podlać odrobiną wody przykryć i dusić do miękkości. Można jeszcze doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego życzę!