Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Skrzydełka w sojowej marynacie"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 830
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 830
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
Składniki
Skrzydełka opłucz, osusz. Przygotuj marynatę: sos sojowy wymieszaj z wódką, miodem oraz olejem. Dodaj imbir i czosnek przeciśnięty przez praskę. Przypraw na pikantnie pieprzem kajeńskim oraz czarnym. Skrzydełka polej przygotowaną marynatą. Wymieszaj. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Przyprawione skrzydełka razem z marynatą przełóż do garnka. Szybko obsmaż, podlej wodą. Duś pod przykryciem 25 minut. Mąkę wymieszaj z odrobiną wody. Wlej do skrzydełek. Gotuj, aż sos zacznie gęstnieć. Dodaj suszony tymianek. Ponownie przypraw do smaku. Danie posyp natką.Źródło: Tina