Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wymyśliłam gdy zaczęłam smażyć skrzydełka.Wyszły fantastyczne . Bardzo polecam.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
Umyte i wysuszone skrzydełka obsmażyć z obu stron na złoty kolor,dać do rondla i podlać odrobiną wody,przykryć i dusić do miękkości. Na tłuszczu spod smażonych skrzydełek smażyć jabłko,truskawki i czereśnie doprawione przyprawami i miodem około 15 min. Doprawić do smaku sokiem z 1/2 cytryny ,minimalną ilością soli. Smacznego życzę!