Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Skrzydełka rozmarynowe"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 58
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 798
Zapiekanka pasterzy inspirowana jest prostymi, tradycyjnymi i sycącymi składn...
Odsłon: 1188
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 58
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 798
Zapiekanka pasterzy inspirowana jest prostymi, tradycyjnymi i sycącymi składn...
Odsłon: 1188
Składniki
Skrzydełka umyj, osusz i oczyść z szypułek (możesz odciąć najcieńsze części). Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i natrzyj nim mięso. Odstaw na pół godziny, aby przeszło smakiem i aromatem.
Żaroodporną formę posmaruj masłem. Na dnie połóż gałązkę rozmarynu. Włóż skrzydełka. Z drugiej gałązki ziela oberwij igiełki i posyp nim mięso.
Oprósz przyprawą do kurczaka, papryką słodką i ostrą. Polej sosem sojowym oraz oliwą.
Nakryj naczynie. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 45 minut. W trakcie pieczenia polewaj powstałym sosem. Podaj z ziemniakami z koperkiem oraz surówką.
Porcje: 6, : 60 min, Cena: 1,25 zł Kalorie: 335 kcalŹródło: Bella Relaks