Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz pikantne dania, skrzydełka na ostro muszą obowiązkowo pojawić się w twoim kulinarnym repertuarze. Ta wyrazista marynata nie tylko nadaje mięsu wyjątkowy aromat, ale również świetnie zmiękcza mięso, dzięki czemu skrzydełka z tego przepisu będą wręcz rozpływać się w ustach.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Składniki
Papryczkę umyj, przekrój i oczyść z pestek. Posiekaj drobno. Wymieszaj je wraz z musztardą, sokiem z cytryny, miodem, oliwą, chilli, papryką słodką oraz wędzoną.
Skrzydełka z każdej strony posól i popieprz. Następnie nasmaruj marynatą. Przykryj i wstaw do lodówki na 40 minut.
Po tym czasie odsącz mięso z marynaty, zostawiając jej pozostałości. Ułóż skrzydełka na blaszce. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 30 minut. Po tym czasie posmaruj skrzydełka pozostałą marynatą i zostaw jeszcze na 10 minut.