Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące się z ryżem i korniszonkami !
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 236
Składniki
Skrzydełka umyłam, każde przesmarowałam odrobiną miodu i posypałam obficie przyprawą do skrzydełek. Marynowałam całą noc w lodówce. Po przełożeniu do woreczka, wstawiłam je do piekarnika rozgrzanego do 180 st na 40-45 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia, rozcięłam woreczek (uwaga na parę!! ) i wysypałam skrzydełka na naczynie żaroodporne, żeby skórka nieco się przypiekła :) Podane z ryżem i 'sosikiem' który wytworzył się podczas pieczenia Pyszna sprawa :)