Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Skrzydełka faszerowane mielonym"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Ze skrzydełek odetnij najcieńsze części (na zupę). Z najgrubszej części skrzydełek usuń kości. Oprósz mięso przyprawami i wstaw na pół godziny do lodówki.
Pokrój drobno ogórki oraz paprykę. Dodaj mielone mięso oraz resztę składników farszu. Wymieszaj masę i przypraw do smaku.
Farszem nadziej skrzydełka. Każde obtocz najpierw w majonezie, potem w bułce tartej. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
Piecz około 50 minut w temp. 170°C, aż będą rumiane.
Porcje: 10, : 110 min, Cena: 2,80 zł, Kalorie: 386 kcalŹródło: Bella Relaks