Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Skrzydełka faszerowane"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 151
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 145
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 89
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 151
Składniki
Skrzydełka umyj, osusz. Ostrożnie wytrybuj kości, tak, by nie zniszczyć skórki.
Pieczarki obierz, oczyść, pokrój w drobną kostkę. Cebule obierz, posiekaj. Masło stop na patelni, podduś cebulę i pieczarki. Oprósz solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ostudź. Dodaj starty ser, delikatnie wymieszaj. Farszem pieczarkowym ostrożnie napełnij skrzydełka, otwór zszyj lub zepnij wykałaczką.
Ziemniaki obierz, umyj. Włóż do osolonego wrzątku, gotuj 10 minut. Odcedź. Blachę skrop olejem, ułóż skrzydełka, obok wsyp ziemniaki. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C. W czasie pieczenia skrzydełka i ziemniaki odwracaj kilka razy na drugą stronę.Źródło: Chwila dla Ciebie