Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrzydełka Buffalo Wings to danie z kuchni amerykańskiej czyli smażone skrzydełka w słodko-ostrym sosie. Takie skrzydełka doskonale smakują ze słupkami świeżych warzyw i serem pleśniowym są świetną propozycją na męskie spotkania z piwem w ręku.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Umyte i osuszone skrzydełka dzielimy na trzy części, w przepisie używamy dwóch większych ( najmniejsze lotki można użyć do przygotowania bulionu ). Podzielone skrzydełka przekładamy do miski, posypujemy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie obtaczamy dłonią. Tak przygotowane skrzydełka smażymy w garnku na głębokim, rozgrzanym oleju z każdej strony około 15- 18 minut do momentu aż uzyskają złocisty kolor. Usmażone skrzydełka wyjmujemy łyżką cedzakową i umieszczamy na kratce do pieczenia. ( Jest to ważny krok aby uzyskać chrupkość skrzydełek ).
W garnku na małym ogniu rozpuszczamy masło, do masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko krótko podsmażamy często mieszając, następnie dodajemy passatę pomidorową, keczup, słodki sos chili oraz chili w proszku, wszystko mieszamy i gotujemy na małym ogniu około 1-2 minut, po czym zdejmujemy z ognia. Do gorącego sosu przekładamy chrupiace skrzydełka i dokładnie obtaczamy je w sosie.