Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Siekane steki z kurczaka"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
Mięso myję, wycieram do sucha. Potem filety kroję w drobną kosteczkę. Przekładam je do miseczki. Mięso posypuję solą, pieprzem, słodką papryką oraz przyprawą do kurczaka.
Żółty ser ścieram na tarce o dużych otworach. Dodaję do mięsa. Wbijam jajko. Wsypuję obie mąki. Dokładam majonez oraz musztardę. Papryki oczyszczam z pestek, strąki myję, kroję w kosteczkę, wrzucam do masy w miseczce. Całość dokładnie mieszam.
Na dużej patelni rozgrzewam małe porcje oleju. Łyżką nakładam mięsną masę. Formuję owalne kotlety. Smażę je ok. 10 minut na rumiano z obu stron.
Gotowe kotlety przekładam na papierowy ręcznik, aby ociekły z tłuszczu. Podaję z ziemniakami lub kaszą oraz surówką z sezonowych warzyw.
<strong>Anna Bratek z Sieńska</strong>Źródło: Naj