Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekane kotlety z grzybami to propozycja dla tych, którzy lubią eksperymentować w kuchni łącząc tradycyjne smaki w ciekawej formie. Delikatne mięso z kurczaka w duecie z duszonymi pieczarkami zasmakuje wszystkim członkom rodziny. Kotlety z kurczaka z pieczarkami podawaj jako element dania obiadowego w towarzystwie gotowanych ziemniaków lub ryżu oraz duszonych warzyw czy sezonowej surówki.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 263
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 444
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 117
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2190
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 263
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 444
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 117
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2190
Składniki
Mięso z kurczaka umyj, osusz i posiekaj za pomocą ostrego noża. Możesz uzyskać większe kawałki lub pokroić mięso jak na tatara. Kurczaka dopraw solą oraz czarnym pieprzem, wymieszaj i odstaw na bok. Obierz i posiekaj cebulę w drobną kostkę, po czym podsmaż na maśle do uzyskania miękkości i złocistego koloru. Umyj pieczarki i drobno pokrój, dodaj do cebuli i przesmażaj, aż grzyby zmiękną i powstały sok odparuje. Dopraw solą i czarnym pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej.
Do dużej miski wsyp bułkę tartą, zalej mlekiem, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Po tym czasie dodaj posiekane mięso, wbij jajko, dopraw solą i czarnym pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Dokładnie wymieszaj masę. Nabieraj łyżką porcję mięsa, układaj na dłoni, wkładaj do środka łyżeczkę podsmażonych pieczarek i zamykaj kotlecik. Spłaszcz kotlety, możesz obtoczyć w mące, bułce tartej lub zostawić bez panierki. Smaż w mieszance oleju i klarowanego masła na złoty kolor z obydwu stron. Siekane kotlety z grzybami podawaj na ciepło jako danie obiadowe.