Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 170
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Oczyszczony, umyty, osuszony filet z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Dodać majonez i przyprawę staropolską. Dokładnie wymieszać. Pozostawić w lodówce na godz. Następnie dodać pokrojony drobno boczek, starty na tarce na grubych oczkach żółty ser, rozbełtane jajka, pokrojoną w drobną kostkę cebulkę szalotkę, śliwki wędzone pokrojone na mniejsze kawałki oraz płatki owsiane. Masę dokładnie wymieszać Dodać sól, pieprz do smaku i wyrobić. Dłońmi nabierać porcje i nadawać kształt kotletów. Smażyć na złoty kolor, na rozgrzanym oleju rzepakowym. Odłożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podać np. z sałatką, sosem, ziemniakami. Smacznego