Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sezamowe sznycle z kurczaka"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14413
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14413
Składniki
Mięso umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Pokrój je w plastry o podobnej grubości. Ułóż je na desce i przykryj folią spożywczą. Rozbij tłuczkiem na płaskie kotlety.
Każdy kotlet oprósz obficie solą oraz mielonym czarnym pieprzem. Przygotuj trzy osobne miski lub talerze. Do jednej wbij jajko, rozkłóć widelcem. W drugim naczyniu umieść mąkę. Do ostatniego naczynia wsyp bułkę tartą wymieszaną starannie z ziarnami sezamu.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki tłuszczu. Kotlety kolejno obtaczaj w mące, zanurzaj w jajku, a potem panieruj w bułce z sezamem. Smaż po 2-3 min z każdej strony.
Pomidory umyj, pokrój w plastry. Sałatę lodową poszatkuj. Warzywa rozłóż obok sznycli. Posyp solą i pieprzem. Skrop olejem oraz sokiem z cytryny.Źródło: Świat kobiety