Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serpentyny z warzywami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 76
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 122
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 33
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4524
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 76
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 122
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 33
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4524
Składniki
W garnku zagotuj posoloną wodę na makaron. Marchewki obierz, cukinie oczyść. Warzywa opłucz i pokrój wzdłuż w cienkie plasterki (najłatwiej zrobisz to nożem do obierania warzyw). Następnie potnij je w szerokie paski. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj.
Makaron wrzuć na wrzątek. Gotuj ok. 10 minut. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć cebulę, czosnek i marchewkę. Po 3 minutach dodaj cukinię. Smaż dalej chwilę. Podlej bulionem. Przypraw do smaku solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Duś ok. 7 minut.
Makaron odcedź, osącz na sitku. Przełóż do warzyw na patelni. Wymieszaj i mocno razem podgrzej. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.Źródło: Naj