Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowy torcik"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 645
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 645
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 220
Składniki
?Twaróg zmiksuj z jogurtem. Połącz z posiekanym szczypiorkiem, koperkiem i natką.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, posyp solą i przelej wrzątkiem. Gdy ostygnie, do- daj do twarogu.
Żelatynę zalej 1/4 szklanki gorącej wody, wymieszaj i os tudź. Połącz ją z twarożkiem oraz przyprawami.
Kromki pumpernikla pokrusz na kawałki. Rozłóż na dnie tortownicy i pokryj je masą serową, Wyrównaj łyżką.
Wstaw tort do lodówki na minimum 2 godziny. Schłodzony udekoruj ogórkiem oraz rzodkiewkami.
Czas przygotowania: 40 min, ilość kalorii na 1 porcję: 250, stopień trudności: średni.Źródło: Telemax