Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serowo-orzechowe łazanki"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 162
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 162
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Mąkę wsyp do miski (2 łyżki odłóż). Dodaj jajka, 150 ml wody i łyżkę oleju. Zagnieć ciasto. Odłóż na 10 minut, a potem rozwałkuj na podsypanej resztą mąki stolnicy. Pokrój w kwadraciki.
Łazanki gotuj w osolonej wodzie 5-7 min. Kremowy serek wymieszaj z 10 dag posiekanych orzechów i 2 łyżkami cukru pudru. Dodaj łazanki. Posyp re sztą orzechów i cukru oraz pokruszonym se rem, polej masłem.
Czas ok. 40 min; porcja – 880 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety