Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowo-gruszkowa przystawka"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 815
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 517
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 815
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 517
Składniki
Gruszki umyj starannie, osusz, pozostaw ze skórką. Przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, pokrój w cienkie półplasterki.
Liście mieszanych sałat opłucz pod bieżącą wodą, osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Większe liście porwij na kawałki. Rozłóż na talerzach.
Ser z pleśnią (np. rokpol) pokrój w kostkę lub pokrusz w palcach. Plastry szynki przekrój na połówki, zwiń dekoracyjnie.
Przygotuj sos. 1/3 szklanki oliwy (lub, ewentualnie, oleju) połącz z 1,5 łyżki octu balsamicznego. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Rozłożone na talerzach sałaty z radicchio posyp rozdrobnionym serem. Ułóż plasterki gruszek oraz zwinięte kawałki szynki dojrzewającej. Całość polej dekoracyjnie przygotowanym sosem.
czas ok. 15 min; porcja – 250 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety