Serowe warzywa

Serowe warzywa
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: agulam22
Serowe warzywa dla łakomczuchów:) Jest to zupełna odmiana dla "szarych" jarzyn.

Składniki

  • brokul, 50 g
  • Kalafior, 50 g
  • marchewka, 50 g
  • ser Gouda, 50 g
  • ser brie, 50 g
  • ser mozzarella, 50 g
  • cebula-mala, 1 szt
  • baleron lub inna szynka, 2 plasterki
  • sol i pieprz, do smaku
  • maslo, 1 lyzeczka

Przygotowanie

  1. -marchewkę obrać i pokroić w plasterki,kalafior i brokuł podzielić na różyczki - następnie wsadzamy warzywa do osolonej cieplej wody i gotujemy do miękkości -sery kroimy w plastry -cebule i baleron pokroić w plasterki i razem podsmażyć na masełku -ugotowane warzywa odsączyć i wymieszać z cebulka i baleronem ,doprawić do smaku wedle uznania -przełożyć do naczynia żaroodpornego ,na wierzchu poukładać na przemian sery i zapiec w piekarniku o temp. 180 st ok 5 minut Smacznego!

Komentarze do przepisu (2)

agulam22 06 maja 2008
hihihihi
a moze i wiecej jak trzy miliony ale czasem warto je zjesc dla tego smaku
ja czaem dodaje bazylie jeszcze
aniula1609 22 sierpnia 2010
Uwielbiam każdego rodzaju ser :-) fajny przepis- do ulubionych,przepis na 5
Składniki
  • brokul, 50 g
  • Kalafior, 50 g
  • marchewka, 50 g
  • ser Gouda, 50 g
  • ser brie, 50 g
  • ser mozzarella, 50 g
  • cebula-mala, 1 szt
  • baleron lub inna szynka, 2 plasterki
  • sol i pieprz, do smaku
  • maslo, 1 lyzeczka
Składniki