Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serowe roladki"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 177
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2296
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 177
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2296
Składniki
Pieczarki umyj, posiekaj i podsmaż na maśle. Jajka ugotuj na twardo i razem z szynką pokrój w małą kostkę.
Tak przygotowane połącz w misce z natką pietruszki oraz majonezem. Dopraw całość do smaku i dokładnie wymieszaj.
Ser żółty włóż na 20 minut do gorącej wody. Gdy zrobi się miękki, rozwałkuj go na cienki placek.
Rozsmaruj na nim przygotowany farsz i ciasno zroluj. Owiń go folią aluminiową i schowaj w zamrażarce.
Po godzinie pokrój roladę na kawałki, umieść ją na półmisku i udekoruj pomidorkami pokrojonymi w ósemki.
Czas: 50 min 1 porcja = 150 kcalŹródło: Kurier TV