Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serowa przekąska z szynką i ziołami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5295
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5295
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 108
Składniki
Biały ser rozgnieć widelcem, dodaj łyżkę kwaśnej śmietany, przeciśnięty przez praskę czosnek, siekane zioła, szczypiorek i wszystko wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem czarnym oraz ziołowym, ostrą papryką. Odstaw w chłodne miejsce na 15-30 minut.
Każdy serek camembert przekrój poziomo na 3 części. Każdą pierwszą część posmaruj schłodzoną masą twarogową i przykryj środkową częścią. Na niej ułóż plasterki szynki i przykryj wierzchnią częścią serka. Wstaw je do lodówki na godzinę lub zapiekaj 15 min w folii aluminiowej w 100° C.
Przekąskę serową podawaj pokrojoną na trójkątne porcje z pomidorkami koktajlowymi, udekorowaną świeżymi ziołami.
70 minut Porcja: 345 kilokalorii
Zeschnięty twaróg rozdrobnij i smaż na maśle, mieszając. Gdy woda odparuje, dodaj kminek, wbij całe jajko, wymieszaj, jeszcze chwilę smaż. I pyszne danie gotowe.Źródło: Świat i Ludzie