Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serca z pieczarkami w winie"
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 50
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 60
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 50
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 60
Składniki
Przepis przysłała Urszula Świeca z Hrubieszowa
Serca umyj, pokrój na kawałki, natrzyj solą i pieprzem. Odstaw na 20 min.
Marchewkę, pietruszkę i seler oczyść, zetrzyj na tarce. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż serca. Dodaj warzywa, wlej szklankę wody i wino, duś pod przykryciem ok. 40 min.
Cebule i pieczarki obierz, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj pieczarki, podsmaż. Wlej koncentrat pomidorowy, oprósz papryką, wymieszaj. Dodaj do garnka z sercami, posyp tymiankiem i vegetą, duś pod przykryciem, uzupeł niając ciepłą wodą (możesz też dodać śmietanę). Przypraw, posyp koperkiem.
Jako dodatek do tego dania zaproponowałabym kaszę pęczak. Razem z sercami będą tworzyć pożywny i zdrowy zestaw. Oczywiście, inne kasze też będą tu odpowiednie (jęczmienna, gryczana).
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie