Serca wieprzowe w sosie grzybowym, a`la DZIK

Serca wieprzowe w sosie grzybowym, a`la DZIK
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: bozka44
Pyszne danie. Nieco pracochlonne, ale warto :-))

Składniki

  • 4 serca wieprowe + bulion warzywny
  • garsc grzybow suszonych
  • mala puszka krojonych pieczarek blanszowanych
  • duza cebula
  • olej rzepakowy
  • lisc laurowy, ziele angielskie, suszona pietruszka,Kucharek
  • pare ziaren jalowca,
  • (moje, jak zawsze do wszystkiego: czarnuszka mielona,kurkuma,pieprz czarny)
  • slodka smietanka, Lyzka maki

Przygotowanie

  1. Serca przekrawamy wzdluz na pol, oczyszczamy, myjemy, kroimy w poprzeczne plastry, gotujemy w bulionie warzywnym ok 1 godziny.

  2. Grzyby zagotowujemy w 1 l wody, dodajemy ziola , przysmazona na oleju cebulke i pieczarki, gotujemy takze ok. 1 godz.
    W tym czasie odcdzamy mieso na durszlaku, dodajemy do sosu i gotujemy razem przez ok.1/2 godzinki.
    Na malej patelni przygotowujemy zasmazke z masla i maki, ktora zageszczamy nieco nasz sos.
    Zabielamy smietanka juz po odstawieniu z plyty.

    Smacznego.

    Pycha z kasza perlowa, z ziemniaczkami lub tez z chlebem.

    Mieso w tym wydaniu przypomina mieso dzika .

Komentarze do przepisu (3)

bozka44 20 stycznia 2016
To bylo takie smaczne, ze zrobilam na dwa dni, ale zjedlismy jednego dnia !!!! :-)))))) Pozdrawiam wszystkich... Czytaj całość »
To bylo takie smaczne, ze zrobilam na dwa dni, ale zjedlismy jednego dnia !!!! :-)))))) Pozdrawiam wszystkich dobrych ludzi na calym swiecie!!
Patra1 20 stycznia 2016
na pewno pyszne:)
Futka 20 stycznia 2016
Ależ pyszności! Wyobrażam sobie jak to musi pięknie pachnieć :)
Składniki
  • 4 serca wieprowe + bulion warzywny
  • garsc grzybow suszonych
  • mala puszka krojonych pieczarek blanszowanych
  • duza cebula
  • olej rzepakowy
  • lisc laurowy, ziele angielskie, suszona pietruszka,Kucharek
  • pare ziaren jalowca,
  • (moje, jak zawsze do wszystkiego: czarnuszka mielona,kurkuma,pieprz czarny)
  • slodka smietanka, Lyzka maki
Składniki