Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu, smaczne
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 58
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 82
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 58
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 82
Składniki
Pomidory przekroić na pół lub na ćwiartki, jak kto woli. Oliwki pokroić na cienkie krążki. Obrać cebule i pokroić na drobne plasterki.
Czosnek obrać i wcisnąć do jogurtu. Domieszać 1 łyżkę oliwy, doprawić solą i pieprzem.
Rigatoni ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i przełożyć do miski. Wymieszać makaron z 2 łyżkami oliwy, oliwkami, pomidorami i cebulą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Umyć i osuszyć liście sałaty. Rozłożyć na talerzach, przełożyć na nie makaron. Podawać lekko polane jogurtem i posypane pietruszką.