ser smażony

ser smażony
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: jessica
bardzo łatwe do zrobienie, i bardzo dobre.

Składniki

  • jajka, 1 sztk.
  • Bułka tarta, mały talerz
  • ser, paczka
  • olej, 5 łyżki

Przygotowanie

  1. najpierw potnij ser w kostki / prostokąty.

  2. bułkę tartom wysypać na talerz a jajko ubić na innym talerzu.

  3. wstawić patelnie na gas, potem wlać ok. 5 łyżki oleju na patelnie.

  4. ser obłożyć ubitym jajkiem , potem obłożyć bułka(om) tartom(a) i prosto na patelnie.

  5. czekać aż jedna strona się przesmaży, potem przewrócić na druga stronę. jak już ser jest obsmażony, serwuj na talerz z czymś.

Komentarze do przepisu (4)

Annuar 13 grudnia 2011
Stylistyka i gramatyka opisu przygotowania brzmi jak żywcem wyjęta z tłumacza elektronicznego...
zosia88agata 13 grudnia 2011
Ja robie z bardzo twardego sera gouda i smaże w frytownicy, wtedy skórka jest hrupiąca:) I do tej bomby... Czytaj całość »
Ja robie z bardzo twardego sera gouda i smaże w frytownicy, wtedy skórka jest hrupiąca:) I do tej bomby kalorycznej dodaje frytki i sos czosnkowy
iwona_s 13 grudnia 2011
a mnie najbardziej podoba się ostatnie zdanie:"jak już ser jest obsmażony, serwuj na talerz z czymś." :-)... Czytaj całość »
a mnie najbardziej podoba się ostatnie zdanie:"jak już ser jest obsmażony, serwuj na talerz z czymś." :-) perełka jakich mało...
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • jajka, 1 sztk.
  • Bułka tarta, mały talerz
  • ser, paczka
  • olej, 5 łyżki
Składniki