Ser kozi zapiekany we włoskiej szynce

Ser kozi zapiekany we włoskiej szynce
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
W towarzystwie sałaty z dresingiem mojego autorstwa publikowanym na stronie jest to wspaniała i efektowna przekąska lub danie główne. Polecam.

Składniki

  • 1 kozi ser (250 g)
  • 6 plastrów prosciutto
  • suszony tymianek
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. 1. Ser kozi obierz z błonki i podziel na 6 równych części.

    2. Plasterki prosciutto posmaruj delikatnie oliwą i każdy oprósz tymiankiem.

    3. W każdy plaster szynki owiń ser.

    4. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.

    5. Delikatnie posmaruj oliwą, oprósz tymiankiem.

    6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C na około 10-15 minut lub do czasu, aż prosciutto stanie się chrupiące, i kiedy po naciśnięciu ser będzie naprawdę miękki.

    7. Smacznego.

Składniki
  • 1 kozi ser (250 g)
  • 6 plastrów prosciutto
  • suszony tymianek
  • oliwa z oliwek
Składniki