Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ser kozi z żurawiną"
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 507
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 171
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14597
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 48
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 72
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 507
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 171
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14597
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 48
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 72
Składniki
W rondelku podgrzej 3 łyżki wody i rozpuść cukier. Wrzuć do wody umytą żurawinę i uduś przez ok. 10 min. Pieczarki oczyść, pokrój w plastry. Ser oprósz solą, pieprzem, ułóż na nim pieczarki. Połóż na blasze na papierze do pieczenia, skrop olejem. Zapiekaj ok. 10 min w 200°C.
Ser podaj na sałacie, polany żurawiną, ubrany tymiankiem. Możesz go podać na zimno i na ciepło (podgrzać chwilę przed podaniem).
Ekspresowo: Do dania podaj gotową żurawinę ze słoika – zapieczesz tylko ser z pieczarkami.Źródło: Świat kobiety